Monday, March 15, 2010

Hari Letih...

"Need sume rest"


Saya cuma tersenyum sendiri. Sambung buat kerja. Upload semua gambar. Dah settlekan keje apa yang patut. Penat. Rasa badan dah berbau hangit. Letih. Keje banyak. Tapi...tanggungjawab yg perlu saya buat. Saya sendiri cuba cari kelemahan saya dalam bekerja. Saya tahu saya sendiri belum arif dengan kerja-kerja sendiri. Kadang2 kebodohan saya tak dapat dinafikan dalam sesetengah perkara. Saya telah cuba yg terbaik. Memberikn komitmen yg termampu. Saya sebolehnya tidak mahu menjerut leher sendiri.

Saya tidak harap saya dipuji dalam melaksanakan kerja. Saya bekerja bukan untuk pangkat. Tapi janganlah bila saya salah, saya dikeji tanpa tepian. Sesetengah org hanya nampak kesilapan saya (sama mcm saya yang juga nampak kesilapan sesetengah orang - adilkan!). Saya dmula membandingkan diri saya dengan sesetengah org. Seperti kalian tidak pernah berbuat salah.

Esok saya berkursus. Untuk beberapa hari. Dapat lari sekejap dari urusan pejabat. Lelah saya dengan apa yg terjadi dalam kehidupan saya ini. Tapi saya harus bersabar bukan! Sesekali saya duduk sendirian...mencari apa lemah, kurang, silap dan jahatnya saya dalam kehidupan org lain!

Saya menjadi lelah dan penat.....utk hari ini! Tapi saya perlu teruskan kerja2 ini dengan baik semampu yg boleh! Saya perlu improvekan prestasi kerja saya setahap paling baik yg saya mampu. Saya yakin....pasti akan ada pelangi di hujung hari menanti saya.p/s : Tidak punya seseorang yg bernama teman....utk berkongsi apa yg saya lalui....utk meletakkan tangan di kepala saya...dan utk diberikan bahu buat saya bersandar utk seketika. Saya mungkin punya kawan yg ramai....cuma bila saya senang. Saya jujur memerlukan seseorang yg lebih dari seorang kawan. Seseorang yg buat saya rasa selesa dan gembira di sampingnya. Seseorang yg kadangkala mcm ayah...mcm abg...mcm kawan...dan macam2....jugak!!

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen di sini ... Terima kasih ;=)

MAKLUMAN : Jangan Tinggalkan Komen Berbentuk URL Link. Komen Berbentuk URL Link Akan Di Delete Bagi Mengelak Blog Ini Dianggap Sebagai "BLOG SPAM" Oleh Pihak Google!