Wednesday, April 21, 2010

Happy!!

Hanya kerana forwarding email. Langsung berbalas-balas email jadinya. Mula cerita masih di darat, tp makin lama dah ke laut jadinya. Tiba-tiba saya ketawa dgn kuat krn email dr dia. Dan jiran belakang saya mula ketawa kuat. Saya dan kawan-kawan berbalas email sesama sendiri. Ini semua kerana gelaran mama, ayah dan abang di ofis! Kami buat hal sendiri sahaja. Lantaklah apa mereka mahu bikin cerita ttg kami. Ada saya peduli? Mampus la kan. Saya tak cuit engkau, baik engkau sila duduk diam-diam di situ. Kalau mereka rasa pahala sudah byk, sila la mengumpat dan mengata saya dan kawan-kawan saya itu. Kami pun dah tak kisah. Sebab dosa itu bukan kami yg tanggung, engkau tanggung, engkau bawa lah sampai mati. Kalau engkau rasa mcm dah berat nk bawa, sila lah datang minta maaf, tak perlu tunggu raya baru nk hulur tangan. Tapi kalau saya tak maafkan engkau, kau bawalah dosa tu sampai mati ye! "ada aku kisah!!!"

Yang happy sgt cuma pasal email berantai-rantai hingga ke laut itu buat saya ketawa dgn kuat. tiba2. rasa senang hati. rasa hilang beban. esok saya dan kawan-kawan rancang mahu ke Alai Melaka. Kepingin nk makan ikan bakar dan ketam yg best itu. Bulan lepas saya raikan hari lahir yg istimewa di Melaka. Makan ikan bakar dn ketam best di Sg Duyung! Masih terasa kesedapan ketam itu. Terima kasih yg istimewa pilih ketam2 tu. Terima kasih juga jd teman saya walaupun hanya sekadar sahabat.

Esok saya yg niat nk belanja kawan-kawan makan di Alai. Sbb saya dapat elaun. Nk kongsi dgn kawan2 yg jaga saya dgn baik. Yg temankan saya agar tak sunyi. Pentingkan kawan dalam hidup ini! Walaupun yg istimewa bukan kekasih hati saya lagi...tp dialah kawan, sahabat dan teman saya selama hampir 7 tahun. Lamakan!! Sekarang apa yg penting adalah persahabatan dan bukan lagi cinta. Baru saya tahu persahabatan itu lebih mahal dari cinta. Dalam persahabatan yg penting adalah SETIAKAWAN!!!

Sebab itulah saya sangat HAPPY......dgn adanya Kamie dalam hidup saya yg sekejap ini!!


p/s: Tak sabar nk ke Alai esok petang....naik GEN2 lah.....hehehhehe

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen di sini ... Terima kasih ;=)

MAKLUMAN : Jangan Tinggalkan Komen Berbentuk URL Link. Komen Berbentuk URL Link Akan Di Delete Bagi Mengelak Blog Ini Dianggap Sebagai "BLOG SPAM" Oleh Pihak Google!