Friday, December 31, 2010

Doa Melamar Wanita.

Assalamualaikum....

Hari ini adalah hari terakhir dalam tahun 2010. Banyak kenangan, rintangan, sukaduka, ketawa menangis, kecewa dan gembira yg akan ditinggalkan dalam tahun ini. Sambil duduk2 saya terfikir apa yg telah saya buat dlm tahun ini yg bermakna pada diri dan yg buat semua org gembira?? Pasal bab ini kita cerita dalam entri akan datang ya.....

Saya ada doa menarik utk LELAKI! Kalau sebelum ini saya cerita pasal lelaki juga....tp ttg lelaki yg perempuan tak suka. Belum baca? Ok sila CLICK DI SINI YA! Jom kita sharing is caring DOA MELAMAR WANITA....dibawa khas oleh Pak Ngah Farit Ismeth Emir! Thanks to Pak Ngah....

Psssssstttt....lelaki-lelaki sila baca ya! he he he he

Bilamana anda ingin melamar seorang wanita, maka berpuasalah sehari dan malamnya jangan tidur. Kemudian bacalah doa ini terus menerus di tempat yang sunyi, Insya’Allah lamaran anda diterima.

Doa Nurun Nubuwwah

Ertinya: “Ya Allah, Zat Yang memilikikekuasaan yang agung, yang memiliki anugerah yang terdahulu, memiliki wajah yang mulia, menguasai kalimat-kalimat yang sempurna, dan doa-doa yang mustajab, penanggung Hasan dan Husain dari jiwa-jiwa yang haq, dari pandangan mata yang memandang, dari pandangan mata manusia dan jin. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka, ketika mereka mendengar Al-Quran dan mereka berkata:

“Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orangyang gila, dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. Dan yang mengijabahi Luqmanul Hakim, dan Sulaiman telah mewarisi Daud a.s. Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih lagi memiliki singgasana yang Mulia, panjangkanlah umurku, sihatlah jasad tubuhku, kabulkan hajatku, perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku, cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a.s.,orang-orang yang masih hidup dan semoga tetap ancaman siksa bagiorang-orang kafir.

Dan katakanlah : “Yang haq telah datang dan yang batil telah musnah, sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah”.Dan Kami turunkan dari Al-Quran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman, dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian. Maha SuciAllah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orang-orang kafir. Dan semoga keselamatan bagi para Rasul. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.”
CK : Nak doa melamar lelaki....he he he [ish ada ke??]

5 comments:

 1. Fitri : terima kasih! khas utk Fitri nie...hehehehh

  ReplyDelete
 2. wahhh... entry yg bagus utk semua... TQ for share it!!!

  ReplyDelete
 3. sharing is caring awak...heheheheh

  ReplyDelete
 4. wow..ini ayat pengasih ka??yihaaa~ SJ x de la jd single dah pasnih~ lallala

  ReplyDelete

Tinggalkan komen di sini ... Terima kasih ;=)

MAKLUMAN : Jangan Tinggalkan Komen Berbentuk URL Link. Komen Berbentuk URL Link Akan Di Delete Bagi Mengelak Blog Ini Dianggap Sebagai "BLOG SPAM" Oleh Pihak Google!