Sunday, January 16, 2011

Jalan-Jalan Ke Kota Melawati, Selangor

Assalamualaikum...

Jom jalan-jalan! Lokasi kali ini adalah KOTA MELAWATI, SELANGOR! Dah lama simpan impian nak sampai ke kota ini. Alhamdulillah akhirnya Allah permudahkan cara utk sampai. Ini pun dikira kebetulan saya pergi tukar tayar kereta kat Klang. Sila lihat ENTRI INI kalau dah lupa ye....he he he. Kiranya jalan-jalan ke Kota Melawati nie dah jadi sikit pekasam....sibuk dengan kerja-kerja tahun baru, so saya tak sempat nak upload gambar. Skang baru ada masa. Itupun jap lagi dah nak pi ofis....! Jom layan lokasi yang best ini.....


Laju jer Incik Babah berjalan tinggalkan saya...hua hua hua

Inilah peniaga yang jual makanan untuk monyet2 di sini
[macam2 ada...kacang panjang, kuaci, pisang...]

Masing2 sibuk dok tengok monyet! Masa saya sampai kt sini monyet2 tak nak turun dari pokok sebab ada pelancong bawa anjing....ish...ish....benganglah orang yg jual makanan monyet tuh. Dah sape nk beli makanan tu kalau monyet tak nak turun...takkan kita plak nk makan...

Meriam dan bunga api....berhadapan Muzium Sejarah

Pintu masuk muzium....

Pelancong tengah sibuk layan monyet-monyet di sini...

Ini meriam kat luar muzium


Maybe saya akan buat part 2! Gambar lain belum sempat edit lagi....Insya-allah ada masa leh la...Korang jangan lupa datang kt sini. Menarik juga...inilah nama dia jalan2 sambil berjimat....he he he


CK : Dah puas hati sbb akhirnya dah sampai sini.....

8 comments:

  1. bestnya tak pnh sampai pun..next time nk ajak hubby ler.tq 4 sharing info ni ye

    ReplyDelete
  2. bukan kota but bukit...hehehehe..kunjungan balas

    ReplyDelete
  3. Hmmm...sudah lama tidak ke selangor, sudah lupa jalannya.

    Tenang sahaja tengok gambar semua tu.

    ReplyDelete
  4. sy dah slalu sgt ke sini..monyet tuh pon da knal..hahaha

    ReplyDelete
  5. monyet2 kt sini semua manja2..he he he tp hati2 gak leee

    ReplyDelete

Tinggalkan komen di sini ... Terima kasih ;=)

MAKLUMAN : Jangan Tinggalkan Komen Berbentuk URL Link. Komen Berbentuk URL Link Akan Di Delete Bagi Mengelak Blog Ini Dianggap Sebagai "BLOG SPAM" Oleh Pihak Google!