Friday, March 18, 2011

Jalan, Order dan Makan : Umai Cafe Monumen Alaf Baru Putrajaya

Assalamualaikum....

Jom makan! Kali ini kita jalan dekat-dekat jer. Lokasi makan yang hanya 'sekangkang kera' dari rumah. Hu hu. Dekatkan? Hari Rabu lepas memang murah rezeki saya. My sahabat, MAL telah sudi membelanja saya! Thank You Sahabat. Sebenarnya dia ajak saya temankan dia makan. Lagipun kami dah lama tak duduk bersama sembang-sembang, ngutuk sesama sendiri, bergossip, meluahkan perasaan segala....dan makan2! Masing-masing sibuk.

Dia lagilah sibuk dengan kerja dan melayan karenah boss dia yang macam #$#%$$#%%^$%$#! Huh! Sakit jiwa katanya. Sabar ya!! Saya sendiri pun sibuk juga. Pertemuan sejam tu membawa kami menjamu selera di sebuah tempat makan baru di Putrajaya!

Lokasinya di BANGUNAN ANJUNG MONUMEN ALAF BARU, PRESINT 2, PUTRAJAYA! UMAI CAFE! Mal selalu makan kat sini sejak cafe ini dibuka 2 minggu lepas. Saya pula...ini baru 1st time jejak kaki di sini! Hu hu! Jom jenguk menu kami....

Limau panas dan jus honey dew

Cekodok kampung! Sedap ok

Kentang goreng...

Menu saya : Kuewteow kungfu! Waaachaaaa

Menu MAL! Nasi Goreng Daging Merah!


Korang patut datang kat sini...Harga makanan di sini memang berpatutan. Makanan boleh tahan sedap! Ada pelbagai jenis menu. Dan menu yang saya suka adalah...CEKODOK! Memang pure cekodok kampung. Sedap dan banyak pisangnya!! Rasa pisang berlebihan...he he he

Saya amat suka lokasinya yang menarik dan view memang cantik! Maklumlah tepi tasik dan berdekatan dengan Masjid Besi Putrajaya. Lot parking pun banyak. So, kalau datang sini jangan risau tentang parking! Korang juga boleh pilih nak makan di aras bawah atau aras atas...

Hari ini hari kedua HOT AIR BALLOON PUTRAJAYA 2011. Bolehlah datang tengok dan sambil-sambil tu singgah la makan kat cafe baru ini!! Manatau kot sesuai dengan tekak korangkan....

Selamat menjamu selera!!



CK : Bangun awal terus update entri! Bagusnya anak omak nie....he he he dan kemudian terus rasa lapar!!

7 comments:

  1. Mizz > datang ar Putrajaya....he he he

    Blogger > sedap dan mengenyangkan....Alhamdulillah

    ReplyDelete
  2. ala kak..kite slalu je dtg sn..tp xjumpa akak..akak tkr no fon dh ker??

    ReplyDelete
  3. ape kate cik kamoo blanje cik deeya makan di situ .. itu lebey afdhal mungkin . cik kamoo an promoter berjaya .. ahakz ! :p

    ReplyDelete
  4. Mizz > akk guna no. hp lama lagi...

    Deeya > Ha ha ha berjaya la sgt...Insya-allh ada rezki lebih leh la belanja....no prob maaa

    Kamihidup > soooodap bangat!!

    ReplyDelete

Tinggalkan komen di sini ... Terima kasih ;=)

MAKLUMAN : Jangan Tinggalkan Komen Berbentuk URL Link. Komen Berbentuk URL Link Akan Di Delete Bagi Mengelak Blog Ini Dianggap Sebagai "BLOG SPAM" Oleh Pihak Google!