Saturday, April 2, 2011

Apa Yang Lelaki Tidak Suka??

Assalamualaikum....


Jom selidik apa yang lelaki tidak suka. So, senang skit kita nak 'pegang plus genggam' lelaki pas nie. Ha ha ha! Jangan marah ya wahai guys kat luar sana. Saja ja nak kenal korang nie mcm mana. Jom gurls...sila baca sampai habis yaaa....


+++++++++++++++++++++++++++++


Berikut adalah beberapa ‘pantang’ orang lelaki :

1. Ungkit kisah lama Anda marah dan kerana kemampuan wanita mengingati sesuatu peristiwa dengan terperinci, anda mengomel sambil mengungkit kisah 10 tahun lalu. Tetapi cik abang bertanya: ‘Ah? Apa kena mengenanya?’

2. Banyak Soal - Wanita suka berdialog, umpamanya beliau ingin tahu di mana lelaki itu makan tadi, dengan siapa dan apa yang dibualkan tetapi lelaki salah faham dan menganggapnya seperti disoal inspektor polis.

3. Bersaing dengan dirinya - Beliau sedang bercerita dengan anda tentang perangai bos di tempat kerja. Bukannya beliau ingin anda mendengar keluhannya, sebaliknya bercerita panjang lebar tentang diri sendiri. Lelaki menganggap anda sedang bersaing cerita dengannya sedangkan apa yang beliau mahukan ialah untuk anda mengatakan beliau betul dan bosnya salah.

4. Perlakukan mereka bagai anak kecil - Mereka tidak perlukan seorang lagi ibu untuk memperbetulkan gaya, cakap dan pakaian mereka, bertanya mengapa tidak melakukan begitu dan begini.

5. Mengongkong - Bukan beliau tidak mempedulikan anda.Sebenarnya ramai lelaki perlukan ruang untuk menyendiri. Mereka kadangkala perlu berinteraksi dengan kaum sejenis mengenai perkara-perkara yang hanya mereka fahami.

6. Menuduh - Wanita suka ber bicara bak dirinyalah menjadi mangsa sekali gus membuat lelaki berasa bersalah.

Misalnya : Wanita: Baju mana yang cantik, merah ke biru?

Lelaki: Entah, suka hati awak. Dua-dua cantik.

Wanita: Awak memang tak ambil endah. Semua tak tau!

7. Cakap berputar belit - Cara perbualan, penyampaian dan menceritakan sesuatu dengan amat terperinci dan panjang lebar seolah-olah tiada penghujungnya membuat lelaki bosan kerana apabila berbual, lelaki lebih fokus.

8. Tidak tahu simpan rahsia Mungkin wanita rasa tidak bersalah memberitahu teman bahawa suaminya berdengkur amat kuat dan cerita begini menggelikan hati tetapi lelaki menganggapnya kesalahan besar.

9. Bertanya sayang ke tidak Pertanyaan seperti, ‘Awak sayang saya tak?’ buat sekali dua tidak mengapa tetapi kalau ditanya berulang kali boleh membuatnya bosan.

10. Kata ‘tak ada apa-apa’ - Apabila anda mematikan diri dan mengharap mereka ‘membaca’ fikiran anda, anda membuat mereka berasa keinginan untuk menolong ditolak dan akhirnya, mereka pun meradang. Tercetuslah perang sengit.



CK : Lelaki pun kena tahu apa yang perempuan tak suka tau! Supaya hati perempuan sentiasa terjaga

3 comments:

  1. semua di atas benar belaka....grrrr

    ReplyDelete
  2. erk,,hihihihi,,,bnyk nyer ksalahn aku,,hihih

    ReplyDelete

Tinggalkan komen di sini ... Terima kasih ;=)

MAKLUMAN : Jangan Tinggalkan Komen Berbentuk URL Link. Komen Berbentuk URL Link Akan Di Delete Bagi Mengelak Blog Ini Dianggap Sebagai "BLOG SPAM" Oleh Pihak Google!