Tuesday, September 6, 2011

Mendonut Di Hari Kejadian!!

Assalamualaikum ...


First of all, terima kasih pada semua yg wish birthday kat saya hari ini dengan sms, call, post kat wall FB1 dan FB2 ... hu hu!! Thank you so much. Paling penting doa korang untuk saya. Amin ... moga-moga dimakbulkan Allah hendakNya. Sayang korang ketat-ketat. Lebiu tau ...


Memandang hari ini adalah hari kejadian, so ... masih bercutilah! Sejak 2-3 tahun kebelakangan ini saya akan bercuti setiap kali hari kejadian. Rehat. Tapi tak celebrate apapun. Ini satu cara saya menghargai diri sendiri. Tapi tahun ini campur sekali dengan cuti raya. Senang sangatlahkan ...


Kalau dah cuti tu, takkan nak dok sahaja kat rumahkan, sementara tunggu time nak pergi jalan-jalan di hari kejadian makanya saya mendonut! Sekarang nie tengah tunggu donut yang saya buat itu naik mengembang dan menggebu macam tuan dia


Nak tengok?? Meh ... meh saya tunjukkan donut yang tunggu masa nak menggebu pada hari kejadian. Harap-harap menjadilah hendaknya! Tak sabar nak salutkan dengan gula halus. Dah terasa keenakannya bila dikunyah!




Tak sabar nak tunggu donut nie naik menggebu. Tak sabar nak goreng dah ... cepatlah kau naik! Anggaplah donut neh ganti birthday kek. he he he .... nak buat kek masih belum pandai, setakat kek coklat kukus tu lepaslah. Tapi sesekali nak juga red velvet ke ... cheesecake ke ... carrot cake ke ... pavlova ke ... aihseeey .... teringinlah pulak!



Donut yang tidur dalam kelambu! Bangunlah cepat ye ... tuanmu dah tak sabaq nak makan. Yang pasti donut nie tidak akan dicelup-celup coklat punya.  Nanti jadi donut kat Big Apple plak. Ish tak suke. Ini pure tradisional ... letak gula halus sudahlah!



Sementara tunggu donut tuh naik menggebu, buat breakfast dulu. Alahai ... sosej blackpepper! Bukan main lagi asyik main-main dengan toys baru tu. Kira nak mengrill aje kekdahnye. Diet sihat ... no minyak! Eh ... sihat ke makan sosej je? Bolehlahkan ....



Oklah ..bufday gurl (bufday gurl la sangat .... dah remaja purba dah!)... nak pi siap-siap apa yang patut neh! Nak jenguk donut jap ... goreng then siap untuk gi meremajakan diri. Ahaks ...



Terima kasih korang sudi jenguk sini dan baca. Hug korang ketat2 ... (",)





CK : Syukur Alhamdulillah ... diberi kesempatan olehNya bernafas di bumiNya! Semoga segala doa di tahun ini dimakbulkan olehNya jua. Amin ....

4 comments:

  1. oit dulang samalah..kita pun ada dulang tu..cheese cake senang je buat..tapi barang nak buat tu agak mahal sikit dari biasa...ehhe..red velvet cake..xpernah wat..kek kukus ume ada buat..bukn kita buat kek..ume buat kek..ehehhe..

    ReplyDelete
  2. addooii sedapnya..lapo la plak...hee..

    ReplyDelete

Tinggalkan komen di sini ... Terima kasih ;=)

MAKLUMAN : Jangan Tinggalkan Komen Berbentuk URL Link. Komen Berbentuk URL Link Akan Di Delete Bagi Mengelak Blog Ini Dianggap Sebagai "BLOG SPAM" Oleh Pihak Google!