Tuesday, February 14, 2012

DI CELAH-CELAH .... SIKAP ORANG KITA

Assalamualaikum ...












 Nampak tak tanaman cantik di atas? Dah tanam dengan subur indah dah.
Tapi di celah-celah tanaman tu ..... ada juga yang tak indah!







Yang tak indahnye adalah ini .....

 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

Di celah-celah sikap orang kita



 Kotak rokok! Rokok, orang kita yang hisap. Dicelah pokok orang kita buang! 
Tempat sampah dah disediakan. Celah pokok juga jadi pilihan!


Bekas minuman! Vitagen ke Nutrigen nie? Adakah kita ajar anak-anak kita mempunyai salah satu sikap orang kita yang tidak disenangi??



Buang sampah merata-rata .... amalan kita???
Ermmmmm inilah dicelah-celah sikap orang kita!


Fikirlah apa yang patut ye!







CK : Itu belum dalam lift lagi, buang botol and plastic selamba je! Haish ....

15 comments:

  1. akk,klu kt sni lg "best" kak,mn2 je ada "parasit" tu..sy pun dh naik lali..:)

    ReplyDelete
  2. Dah disediakan tong sampah, tak buang ke dalam tong sampah pula. Nilah sikap orang kita.

    ReplyDelete
  3. tu belum puntung rokok.aci jentik aje.

    ReplyDelete
  4. ishh, mcm² perangai diorg ni.. kt bas pun byk kak.. duk selit² celah tmpt duduk.. dhla bas ekpress.. apa la pendek akal sgt diorg ni..

    ReplyDelete
  5. kadar tahap kesedaran sivik rakyat di malaysia masih paras rendah lagi huhuhuhu

    ReplyDelete
  6. tu la pasal
    padahal tong sampah dekat tepi jer tapi dkt tempat2 macam pokok tu juga diorang nak buang sampah


    P/S : Nak Minta Tolong Bantu Hans Menang iPad 2

    http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

    ReplyDelete
  7. @conan manusia kat mana2 pun lebih kurang sama je dik...

    ReplyDelete
  8. @Raisya Haris Yang buang tepi tong sampah pun ada, sedangkan tong sampah kosong. pelikkan?

    ReplyDelete
  9. @nizamsani ada juga...byk, tp x sempat amek gambar

    ReplyDelete
  10. @:: Mrs.Eady :: Jom kita naikkan sepanduk!! Biar dorang fikir sket

    ReplyDelete

Tinggalkan komen di sini ... Terima kasih ;=)

MAKLUMAN : Jangan Tinggalkan Komen Berbentuk URL Link. Komen Berbentuk URL Link Akan Di Delete Bagi Mengelak Blog Ini Dianggap Sebagai "BLOG SPAM" Oleh Pihak Google!