Tuesday, May 22, 2012

SAMBAL TUMIS MALAM BUTA

Assalamualaikum ...





Jam 11pm aku masuk dapur. Nak siapkan sambal tumis untuk bawa bekal pergi kerja esok pagi. Masak sambal siap-siap, ikan bilis goreng ... esok pagi baru masukkan. Kalau masukkan malam nie takut lembik semacam. Dah pun siap masak. Sambil buat sambal sambil basuh segala sayuran yang nak dimasak esok pagi. 


Senang kerja aku, malam-malam buta memasak dan membasuh serta potong apa yang patut. Esok boleh bangun lewat sket dan terus masak. Takdelah terhegeh-hegeh je.


Sekarang nie kepala pulak pening! Rasanya dah sampai masa untuk aku masuk tidur. So, goodnite semua! Have a nice dreams. Esok kalau rajin, sambal tumis ikan bilis akan masuk blog ... kalau tak rajin, dengar cerita ajelah, gambaq takda. ha ha ha ... okeh ta ta ta ta!!!





CK : zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

4 comments:

  1. rajinnye bwk bekal...bile la CM ni nak rajin bwk bekal..sebab selalu masak ngam untuk 2 orang je..mls nak bt lebih2...nasik pun mcm tu..klu lbh pun cikit je...

    ReplyDelete
  2. @CIK MAY kena rajin jugak takut mood malas masak dtg ... hehehhe, akak slu bawa bekal pun 3kali je seminggu ...selang2 hari masak. takdelah hari2

    ReplyDelete
  3. Bawak bekal boleh jimat banyak utk sebulan.. :)

    ReplyDelete
  4. @Liyana Zahim kdg2 jimat....kdg tak juga..hehehhe

    ReplyDelete

Tinggalkan komen di sini ... Terima kasih ;=)

MAKLUMAN : Jangan Tinggalkan Komen Berbentuk URL Link. Komen Berbentuk URL Link Akan Di Delete Bagi Mengelak Blog Ini Dianggap Sebagai "BLOG SPAM" Oleh Pihak Google!