Wednesday, July 25, 2012

BONUS SETENGAH BULAN UNTUK PENJAWAT AWAM

Assalamualaikum ...KUALA LUMPUR 25 Julai - Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengumumkan bahawa kerajaan bersetuju membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada penjawat awam. Perdana Menteri yang juga Menteri Kewangan turut mengumumkan bahawa kerajaan bersetuju memberi Bayaran Khas Kewangan sebanyak RM500 kepada pesara kerajaan. 


Bayaran itu akan dibuat pada 9 Ogos ini, katanya dalam kenyataan di sini. Pemberian bonus dan bayaran khas itu akan memanfaatkan seramai 1.27 juta penjawat awam persekutuan dan 657,000 pesara kerajaan. Najib berkata pemberian bonus dan bayaran khas kewangan itu dibuat berdasarkan kedudukan dan kemampuan kewangan kerajaan. Beliau berkata bayaran itu akan melibatkan anggaran perbelanjaan sebanyak RM2.2 bilion. - BERNAMA
Alhamdulillah di atas rezeki dari Allah nie, tak tersangka dan tak terduga! Semoga dapat dimanfaatkan dengan baik oleh kita semua. Terima kasih Ya-Allah, syukur padaMu ... terima kasih Kerajaan Malaysia.  Terima Kasih PM!


 Berbelanja dengan bijak dan bersederhana. Bonus nie datang di kala aku memerlukan untuk servis kereta comel tu. Di kala nak betul-betulkan segala bajet untuk persiapan raya dapat pula bonus, memang senyum sampai ke telinga! Seronok ... dan syukur yang teramat. Alhamdulillah ;=)

CK : Berbelanja dengan berhemah sejak 1 Ramadhan terutama ketika berbelanja untuk berbuka puasa. Siap ada buku bajet bulan puasa lagi ... hu hu hu 

1 comment:

Tinggalkan komen di sini ... Terima kasih ;=)

MAKLUMAN : Jangan Tinggalkan Komen Berbentuk URL Link. Komen Berbentuk URL Link Akan Di Delete Bagi Mengelak Blog Ini Dianggap Sebagai "BLOG SPAM" Oleh Pihak Google!