Monday, September 3, 2012

PATTAYA ... PATTAYA!

Assalamualaikum ...





Lunch hourkan skang nie? Okeh, jom kita cerita pasai makanan. Masuk blog aku nie kadang lebih banyak cerita pasal makan-makan. Kalau aku tak masak, aku pi jalan-jalan cari makan. Cuma time aku diet aritu, kurang sketlah cerita pasal makan ... kan. Skang nie off diet sekejap. Sibuk menyiapkan tempahan makanan, so aku jadi tukang rasa skali. Diet atkins aku ke laut sket .... sket je lah, belum masuk laut dalam lagi!



Haaa tengok gambar kat bawah nie, dah tahu nasi goreng pattayakan? Title je Pattaya bukan main, macam pi Thailand plak. Tapi nak cerita pasai nasi goreng je. Kalau korang nak tahu, aku ni dah lama idam nak buat nasi goreng pattaya sendiri. Kalau pi makan kat restoran ke hape ... aku susah nak order nasi goreng nie sebabnya, aku nak try buat sendiri juga! Selalunya aku order nasi goreng biasa, nasi goreng USA dan nasi goreng ayam kunyit! Yang selalu order nasi goreng biasalah. Selera tekak aku simple je.


Ada sebab aku nak buat nasi goreng pattaya sendiri. Sebenarnya aku teruja tengok nasi yang dibungkus dengan telur nie. Nampak cam menarik plak! he he he. Nampak cam kemas semacam. So, mesti kena uji diri sendiri ... lulus ke tak aku buat nasi goreng nie. Alhamdulillah, last week aku try buat. Menjadi jugak kooooot, tapi kat bawah nasi tu tak balut sepenuhnya. Ermmmm bolehlahkan?


Nasi goreng tu korang bleh wat cam biasa. Tang telur nak balut tu cam leceh sket. Sebab tu kalau perasan cam ada lompong sket. Tak terbalut dengan telur dengan cantik. Bila dah dapat buat nasi goreng pattaya nie sendiri, hilang rasa mengidam dah!




Nasi goreng pattaya dengan semug nescafe panas! Slurrrrp ... nyum nyum! Makan potang-potang, sodap neh! Tambah lak kalau makan berteman ... eceeeeeh! 


Orang bujang sesuai sangat buat nasi goreng nie, tak yah sibuk buat lauk pauk lagi dah ... kan kan kan






CK : Masaklah sampai lebam!!

3 comments:

  1. Mmg nmpak sedap nsik goreng ni. Tp sllu mkn kt kdai mst kne tipu. nasik dlm nye tawar lah hape laa. nmpk je cntik. tp klo buat sndiri, bley laa kte nk wt sdp2 kan :)

    ReplyDelete
  2. cissss...ingatkan pi daerah pattaya di thailand. terkene aku.

    cic....cis....dan ciisss

    ReplyDelete

Tinggalkan komen di sini ... Terima kasih ;=)

MAKLUMAN : Jangan Tinggalkan Komen Berbentuk URL Link. Komen Berbentuk URL Link Akan Di Delete Bagi Mengelak Blog Ini Dianggap Sebagai "BLOG SPAM" Oleh Pihak Google!