Monday, October 15, 2012

HUJAN DAN KEMALANGAN

Assalamualaikum ...




Akhir-akhir nie Putrajaya dilimpahi hujan
Boleh dikatakan setiap petang dan kadang-kadang pagi
Hujan rahmat!



Kalau hujan pagi, time nak pergi keja ...
Pasti ada kemalangan
Mana-mana punlah, kalau hujan je ... kemalangan akan berlaku,


Tadi masa aku nak datang kerja
Ada satu kemalangan kecil selepas Jambatan Sri Saujana, Presint 2
Sebuah kereta Satria melanggar kereta Wira di depannya ...

Kesiannya bonet depan Satria tu habis terangkat.
Tiada kemalangan jiwa.


Aku yang pernah 2 kali melalui kemalangan
Tahu macam mana gugup dan gigilnya bila berhadapan dengan keadaan macam nie.



Hati hati ya ketika memandu, terutama time hujan!
Jalan agak licin, tapi ada gak yang tak faham keadaan ...
Time hujan nielah nak drive laju-laju ...


Sudahnya, malang tak berbau!!




CK : Hujan-hujan best tau dok rumah, selimut je manjang ... he he he

11 comments:

  1. betul tue CK..time hujan nie risau tgk org bawak keta laju²..saya sendiri pun extra careful masa hujan nie

    ReplyDelete
  2. kat tg malim pun ujan.asal petang mesti ujan. kacau mood nak g kelas je.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. Di Sabah pun kerap hujan.....mudah2an hjn rahmat.

    ReplyDelete
  4. hari sabtu lepas dalm perjalanan ke pasir gudang 5 accident nampak..semua tayar keatas remuk gila...kadang2 pelik hujan lebat pun masih nak drive laju2..

    ReplyDelete
  5. @♥ Wina ♥ Betul, time hujan la nak extra careful ...

    ReplyDelete
  6. @~~zana@pb~~ Insya Allah ... akan ada rahmatNya ...

    ReplyDelete
  7. @tiga minit Itulah masalahnya dgn pemandu Malaysia, hujan2 pun nk juga bawa kete cam drive

    ReplyDelete
  8. tak kira hujan mahupun cuaca cerah....berhati2lah diatas jalan raya

    ReplyDelete

Tinggalkan komen di sini ... Terima kasih ;=)

MAKLUMAN : Jangan Tinggalkan Komen Berbentuk URL Link. Komen Berbentuk URL Link Akan Di Delete Bagi Mengelak Blog Ini Dianggap Sebagai "BLOG SPAM" Oleh Pihak Google!