Thursday, February 21, 2013

MENU DIET ATKINS LAGI ;=)

Assalamualaikum ...





Menu paling senang untuk korang yang beratkins. Senang masak. Kenyang dimakan. Aku suke menu nie, tapi takdelah aku makan selalu. Selang 2  hari sekali baru aku makan. Di antaranya itu, rekaciptalah menu lain plakkan.


Senangkan??

Menu nie nama dia telur bilis goreng. Ada ikan bilis ... ada telur ... ada bawang! Recipe? Eh, senang je .... budak tadika pun reti buat nie. Pejam mata je dah siap. ha ha ha itu kalau korang pejam mata, orang lain yang tolong gorenglah. Kalau korang yang pejam mata, aku jamin hangus!!




Hasil telur bilis goreng bila diterbalikkan. Bila makan terasa krup krup ikan bilis yang garing tu. Menu nie aku dapat dari Sifu Atkins. Faz. Dialah share dekat FB. Aku pun apa lagi, try ajelah. Bosan dah makan telur saja. Letak ikan bilis goreng lagi sedap rupanya!



Atkiners .... selamat mencuba!! menu ntah pape ini tapi selamat dalam atkins!!







CK : Sekarang nie banyak makan sayur dari lauk pauk

13 comments:

  1. ni biase buat ni biler time malas masak..hehehe..

    ReplyDelete
  2. not bad....nmpak sedap..cnfrm sedap!

    ReplyDelete
  3. UIH..SEDAP DAN MENGENYANGKAN..

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Rara boleh amik ayam, ikan dan daging .... so tggglkan je telur. Jgn lupa sayuran berwarna hijau....bykkan minum air putih je 4L sehari

      Delete
  5. sedap sgt kan! dah pernah try dulu. anak2 makan pun berselera. hehehe. nnt cuba try wat ikan bilis yg dah digoreng bersama bawang. bila dah agak rangup, masukkan telur (tp telur tu x perlu pukul. mcm kita nk buat telur mata). cuba try!

    ReplyDelete
    Replies
    1. good idea, nk sy buat macam telur mata kobau plak....hehehhehe

      Delete
  6. wahhh menarik nih!

    saaya peminat telur lagi² telur dadar..tak pernah try lagi letak ikan bilis nyum nyummmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. okeh lepas nie wina boleh la try....nti sharing gambar ye ehehheh

      Delete
  7. kiranya makan saja le telur goreng bilis tu. tanpa nasi?

    ReplyDelete

Tinggalkan komen di sini ... Terima kasih ;=)

MAKLUMAN : Jangan Tinggalkan Komen Berbentuk URL Link. Komen Berbentuk URL Link Akan Di Delete Bagi Mengelak Blog Ini Dianggap Sebagai "BLOG SPAM" Oleh Pihak Google!