Friday, March 15, 2013

BOSS

Assalamualaikum ...




Bila jadi  boss atau ketua
Perlu bijak membezakan soal kerja dan peribadi staff
Takkanlah sampai staff nak berkawan atau nak bersukaria di luar waktu kerja tak boleh?


Aku paling menyampah bila ada boss atau ketua akan mempersoalkan kenapa ambil cuti rehat?
Siap tanya nak pergi mana? Dengan siapa? Buat apa? Berapa hari?
Nampak tak kebodohan seorang boss atau ketua di situ. Nampak tak??

Cuti rehat telah diperuntukkan dengan sekian-sekian hari kepada setiap pekerja

Dia nak ambil atau tak cuti  tu, sukahatilah!

Ke mana dia nak pergi ... dengan siapa ... buat apa, tak perlu persoalkan
Sebab .... itu bukan time 8.00am to 5.00pm dah. Bukan Isnin hingga Jumaat bagi gomen.
Bukan waktu keje.
Bukan waktu keje dah takde kena mengena dengan boss .... reti?


Pelik bila ada boss atau ketua yang aku rasa 'bodoh' dan cukup beremosi
Tak reti nak bezakan perkara yang sepatutnya dia campur tangan
dan yang sepatutnya dia tak perlu ambil peduli.



Boss sepatutnya bijak, bukan sebaliknya!!!





CK : Aku lebih suke mendiamkan diri dari bersuara kalau ada boss camni .... lantak pi kat koooo!!

4 comments:

  1. sabaq cik kamoo..sabaq, adalah tu tak kena tang mana, mungkin bos tengah emosi ker..

    ReplyDelete
  2. dia nak join sekali kot..ekekek

    ReplyDelete

Tinggalkan komen di sini ... Terima kasih ;=)

MAKLUMAN : Jangan Tinggalkan Komen Berbentuk URL Link. Komen Berbentuk URL Link Akan Di Delete Bagi Mengelak Blog Ini Dianggap Sebagai "BLOG SPAM" Oleh Pihak Google!